VAŠ RAČUN IN PODATKI

Zahtevaj izbris računa
GLand Lite

Vi imate nadzor nad svojimi podatki. Prosite našo ekipo, da izbriše vaš račun in povezane podatke v oblaku, ne da bi znova namestili aplikacijo.

GPS Area Measure - GLand Lite

01

Preprost, voden postopek

  1. 1

    Svojo zahtevo po e-pošti

    Vključite e-poštni naslov računa in način prijave. Pošljite z e-pošte vašega računa, če lahko.

  2. 2

    Potrdite lastništvo računa

    Naša ekipa bo morda odgovorila, da preveri, ali gre za vaš račun. Nikoli ne delite svojega gesla ali prijavnih kod.

  3. 3

    Prejmi potrditev

    Vašo zahtevo obdelamo v 30 dneh po prejemu in vam pošljemo e-pošto, ko je brisanje končano.

02

Kaj se izbriše

  • Račun in profil

    Vaš račun za prijavo v GLand Lite, ime, e-pošta in podatki o shranjenem profilu.

  • Varnostne kopije v oblaku

    Varnostne kopije vašega računa, vključno z varnostno kopiranimi meritvami, koordinatami, opombami, obrazci in fotografijami.

Če je treba hraniti omejene zapise zaradi pravnih, varnostnih razlogov ali razlogov za preprečevanje goljufij, bo naš odgovor razložil, kaj se hrani, zakaj in kako dolgo. Podatki v vaši zahtevi se uporabljajo za preverjanje lastništva, obdelavo izbrisa in odgovor.

03

Nekaj stvari, ki jih morate vedeti

Premium naročnine in plačila

Premium uporablja vaš račun trgovine ločeno od vašega računa GLand Lite. Če izbrišete svoj račun GLand Lite, ne prekličete naročnine ali izbrišete evidenc o plačilih, ki jih imata Google Play ali Apple. Upravljajte svojo naročnino ločeno, da ustavite podaljšanje. Zahtevate lahko izbris računa, ne da bi pred tem preklicali naročnino.

Meritve, shranjene v vaši napravi

Meritve, fotografije in izvožene datoteke v vaših napravah ostanejo, dokler jih sami ne izbrišete. Brisanje računa v oblaku ne izbriše teh datotek na daljavo. Izbrišite lokalne meritve v aplikaciji in izvožene datoteke prek upravitelja datotek v napravi.

Ste si premislili ali ste že zahtevali v aplikaciji?

Če želite umakniti e-poštno zahtevo, odgovorite na svojo e-pošto, preden jo naša skupina začne obdelovati. Prijava ne prekliče samodejno zahteve, poslane po e-pošti.

Če ste že oddali zahtevo v aplikaciji, vam ni treba znova pošiljati e-pošte. Če se znova prijavite v isti račun, prekličete zahtevo v aplikaciji, ki je še v teku. Ko se brisanje začne, ga morda ne bomo mogli ustaviti ali obnoviti podatkov.